American Car Show 2018

Perjantaiaamuna suuntasimme nokan kohti aurinkoista Helsingin messukeskusta ja American Car Showta, johon VCF osallistui ensimmäistä kertaa omana osastonaan viiden auton voimin. Itse tapahtuma järjestettiin tänä vuonna jo 41 kertaa.

Osastollemme päästyä kamera kaivettiin heti repusta ja alettiin nappaamaan kuvia paikalle tuoduista vehkeistä, Yksi osastomme esillä olleista autoista oli Riston kuvaakin kauniimpi ja paljon rakkautta saanut Jetta, joka häikäisi erittäin hyvällä ja simppelillä ulkonäöllään, uudenveroisella sisustallaan ja pienellä konehuoneen päivittämisellää

Muita pelejä osastollamme olivat Antin erittäin hyvännäköinen keltainen Mk1 Golf, Roopen kliini Volkswagen Passat Alltrack malli joita ei madallettuna kauheasti näe, Henkan näyttävä 944 Porche sekä Ollin kirkkaan sininen ja massasta edukseen erottuva Skoda Fabia.

Pienen kuvailusession jälkeen lähdimme tutkimaan muuta messutarjontaa. Autoja sekä ihmisiä oli paljon, vaikka messut olivatkin pienemmät kuin edellisinä vuosina. Messuilla näkyi monia eri osastoja, joissa oli paljon kuvailtavia ja ihasteltavia vehkeitä. Myös joitain erittäin rajoja rikkovia projekteja tuli vastaan, kuten tämä Nissan 200sx.

Niswa.jpg

Tutkimusretki jatkui ja kameran suljin lauloi kuin viimeistä päivää. Joka puolella oli hyvännäköistä pirssiä. Hetken vaeltamisen ja kuvailemisen jälkeen kuitenkin paljastui Miami Vice Racingin perävaunun takaa tämä erittäin nätin näköinen Porsche, joka sai minutkin hetken ajaksi vain ihailemaan. Täydellisen kuvakulman löytyessä otos autosta oli lähes täydellinen.

Porche.jpg

Iltapäivää kohden messuhalli oli miltei jo läpi käyty ja autot ihasteltu. Päätin kuitenkin vielä käydä yhden pienen kierroksen katsomassa jäikö jotain näkemättä. Olihan siellä jotain, vieläpä jotain sangen erikoista. Keula muunneltu Caddy ja kaikella tavalla erilainen t4 Transporter, Crafterin keulalla ja ilmajousilla.

Messujen tarjonta oli mielenkiintoinen, autoja ja muita pelejä oli joka lähtöön. Yksi huutokaupattava Lamborghinikin siellä tietenkin oli.  Metrilakukojuja joka nurkassa, joista tietenkin yhdestä piti itsellekin vähän jotain saada.  Kaiken kaikkiaan messut oli viihdyttävä kokemus tänäkin vuonna ja VCF:n tavoite saada kerhoa ihmisten tietoisuuteen saavutettiin. Tästä sai hyvän ponnahduksen tulevalle kaudelle kuvausta varten sekä tuleviin tapahtumiin. Viikset hulmuten seuraavaa miittiä kohden! Nährään siä!

Teksti: Jonne Mattila

Kuvat: Jonne Mattila Photography

 

Jonne Mattila