BUG RUN 2016

Ruotsissa järjestettävä, ainakin omien sanojensa mukaan pohjoismaiden suurin Volkswagen tapahtuma, johon kerääntyy harrastajia kaikista naapurimaista. Tapahtumasta on syntynyt meille jo lähes vuosittainen road trip-perinne.
Ensimmäiset kerrat reissu tehtiin muutaman ystävän kesken ja vain parin auton voimin, ajatuksella "käydään katsomassa millainen meininki naapurimaassa". Vuosien saatossa tapahtuman ansiosta olemme tutustuneet uusiin harrastajiin, niin omalta paikkakunnalta, kaikkialta Suomesta ja myös Ruotsista. Vuosittain porukka on hieman muokkaantunut, mutta samalla kasvanut.

Parina edellisvuonna kävijämäärä on vähentynyt silmissä ja meno laantunut. Olemme pohtineet johtuuko se siitä, että Bug Run on jaettu viiteen erilliseen tapahtumaan, jotka jakavat
ilma- ja vesivolkkarit vahvasti erilleen. Aluejako on myös mennyt uusiksi, jossa vanha käytöstä poistettu radan osuus ei enää ole leirintäkäytössä. Vai onko syy yksinkertaisesti se, että kelitkään ei ole hellineet parin viimevuoden aikana. Hyvää tapahtumassa on selkeästi muutamat isommat vakiporukat, jotka toimii tapahtuman selkärankana vuodesta toiseen.

 

 

Pääpäivän iltaohjelma oli enemmän tätäpäivää, kuin täällä totuttu näkemään. Party-campin lavalle nousi DJ, joka veti hyvän kolmen tunnin setin. Yleisöä ei kauheasti kertynyt lavan edustalle, sillä useat kokivat miellyttävämmäksi istua omassa leirissään ja soittaa vaihtoehtomusiikkia. Tutuiksi tulleet paikalliset ottivat jälleen meidän porukan avosylein vastaan ja tavallaan isännöivät tapahtumaa. Tämä tekee reissusta aina mukavan ja odotetumman. Muissakin leireissä oltiin ystävällisiä ja tultiin helposti juttuun. Yön viiletessä kuljettiinkin leirinuotiolta toiselle tutustuen ihmisiin ja heidän autoihin.

Kuuden päivän reissu meni nopeasti ja vaikka hauskaa oli, niin mitään hätkähdyttävää, tai uutta ei nähty. Yleisfiilis tapahtumasta jäi vähän vaisuksi ja tuumittiin, jos pitäisi vähän taukoa Bug Runista ja suunniteltaisiin jotain uutta ensi vuodelle.

 

Teksti: Veli-Pekka & Henri
Kuvat: Ellamaari & Henri